Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков даде мнението си относно това, което се случва в зала 3 на НДК. Там Бербатов провежда Конгрес на футболния ни съюз със само 76 клубове, а според Лечков това показва, че голмайстор номер 1 за националния ни отбор мисли само за себе си.

"Разбрахте ли сега защо ги критикувам толкова време Бербатов и свитата му. Защото мислят само за себе си, защото тяхното не е егоизъм, то егоцентризъм. Това са хора, които вярват, че са център на вниманието, но не получават удовлетворение от собственото си възхищение. Егото им лъсна днес с пълна сила пред цяла България. Бих казал даже по целия свят, тъй като световните агенции ще отразят и тази новина, бъдете сигурни.

Казвал съм го - големи футболисти, малки като хора. Вижте им реалните гласове - 82 човека. Това е тяхното лице. Къде са им 300 гласа. Лъжата и измамата са част от тях.

Те мислят за себе си. Само и единствено. Не да спасят футбола у нас, а да спасят себе си. Да се докопат до властта. Голям мерак, голямо нещо. За целта правят магарии. Не казвам циркаджийски номера, защото циркът е велико изкуство и да не го обиждаме", заяви Лечков пред "Блиц".