Тема №1 в италианския футгбол е огромната криза, в която изпадна Ювентус, а като основна причина няма как да не се търси напускането на Кристиано Роналдо.

"Бианконерите" имат само точка от първите си три мача, като заемат 16-о място в Серия "А".

Отборът със сигурност има нужда от време в началото на новия престой на Масимилиано Алегри начело, но и също така време да свикне с живота без голямата си суперзвезда.

Легендата на клуба Алесандро Дел Пиеро обаче смята, че продажбата на Роналдо е доста добър ход на шефовете. Той по никакъв начин не отрича класата на португалската суперзвезда, но е на мнение, че просто играчите около него не са успели да вдигнат нивото си.

Освен това Дел Пиеро смята, че когато човек като Роналдо няма желание да играе за клуба, по-добре е да се освободиш от огромната му заплата.

"Трябва да приемем реалността. Очевидно Кристиано не искаше да остане, а също толкова очевидно е, че за клуба е добре да си спести заплатата му. Ако говорим за това как Роналдо може да бъде заместен, трябва да погледнем с какви икономически възможности разполагаме. Продължавам да смятам, че Ювентус притежава много класа в атака.

Не смятам, че привличането на Кристиано Роналдо е било грешка. Напротив. Проблемът беше, че останалите в отбора не успяха да израснат покрай суперзвезда като него.

Често обсъждахме представянето на португалеца отделно от това на тима, което е показателно, че нещо не беше наред. Да, резултатите в Шампионската лига в този период бяха разочароващи, но какво да кажем за Манчестър Сити? Големите инвестиции не гарантират успехи", сподели той.