Българският талант Филип Кръстев е следен от поне половин дузина английски клубове и заради препоръките на Патрик Виейра, който в момента е треньор на френския Ница.

18-годишният халф на Славия подписа договор с белгийския Ломел, който е част от сателитната система клубове на Манчестър Сити, което го прави и най-вероятно бъдещ играч на "гражданите". За целта Кръстев ще трябва да докаже качества първо в Белгия.

Но Сити е потърсил своя дългогодишен служител и бивш началник на академията за таланти Виейра, когато е гледал изявите и е преценявал потенциала на Филип. Патрик бе в Манчестър до 2018-а и отговаряше за събирането на отборите до 17 и 19 години, както и за всеки новопривлечен в академията футболист.

Френският треньор, който бе капитан на Непобедемите от Арсенал, завършили без загуба сезон 2003-2004 г. в Англия, е дал висока оценка и отлични препоръки за младия играч.

Самият Виейра също ще следи Кръстев, както го прави с десетки таланти в Европа. Патрик е смятан за специалист в това да селектира потенциални звезди още в ранна възраст. Неговото мнение тежи много, включително за хора като Пеп Гуардиола, който в момента е мениджър на Сити.

Именно думата на експерта е натежала за това Сити да реши да посегне към слависта.

Същото искаха да направят още Борнемут, Лестър и Астън Вила от Висшата лига, които също са търсили за мнение Виейра.

Почти сигурно Филип ще продължи да е в "папката" с потенциални трансферни цели и при неуспех на това да пробие в Сити, ще има доста други заинтересувани клубове от него.