Един легендарен тандем ще оживее близо 20 години по-късно. Така Стилиян Петров обяви поредното звездно име, което ще присъства на "Мача на надеждата".

Благотворителният двубой, изпъстрен с куп легенди на българския и световния футбол ще се проведе на 6 септември на стадион "Васил Левски", а най-новото име в списъка е Хенрик Ларсон.

Стилиян и Ларсон бяха част от един емблематичен тим на Селтик в началото на новия век, като рамо до рамо спечелиха три титли на Шотландия и играха финал за Купата на УЕФА.

След престоя си в Селтик, шведският национал се насочи към Барселона, където спечели и Шампионска лига, а след кратък престой в Манчестър Юнайтед, той завърши кариерата си в своята родина.

Освен с изявите му с екипите на Фейенорд, Селтик и Барселона, всички добре помним мачовете на Хенрик Ларсон за Швеция, които не бяха особено приятни за родните фенове.

Ларсон има четири гола срещу България, като два от тях са на големи форуми. Един на Мондиала в САЩ през 1994-а, както и два на Европейското десет години по-късно, когато шведите ни отнесоха с 5:0.