Легендарният уругвайски нападател Себастиан Абреу продължава да изумява, като дори и на 44 години подобрява собствения си рекорд във футбола.

Освен с прякора с "El Loco" (Лудият), той е популярен с това, че е футболистът, сменил най-много професионални клубове в кариерата си.

До този момент те бяха 29, като Абреу изпълняваше ролята на играещ треньор в Бостън Ривър в родината си, а мнозина смятаха, че това ще е последното му приклщчение.

Нищо подобно, вечният скитник няма намерение да се спира, като днес обяви своя професионален контракт с клуб №30, мака вече да е на 44 години.

Професионалната му кариера започва през 1994-а, като днес по терените голяма част от играчите са момчета, които не са били родеи по това време.

Най-новият му клуб е бразилският Атлетик Клуб Минас Гериас, с който Абреу на първо време ще се състезава в първенството на щата на Минейро.

"Как се чувствам ли? Дайте една топка и ще ви покажа", бе краткият коментар на колоритният играч.

За тези 27 години кариера, той е обиколи общо 11 държави. Абреу е играл в Уругвай, Бразилия, Аржентина, Мексико, Парагвай, Чили, Еквадор, Ел Салвадор, Испания, Гръция и Израел.

Освен всички тези клубове, той има впечатляващите 70 мача и 26 гола за Уругвай, като на сметката си има триумф от Копа Америка 2011, както и полуфинал на Мондиала предишната година.