Тиери Анри е пред завръщане в английския футбол, ако приеме офертата на Борнемут да бъде новият мениджър на отбора.

Френската легенда изгради култовия си статут най-вече в екипа на Арсенал именно по английските терени, игра и за Барселона, Монако, Ювентус и в американската Мейджър лига.

Кариерата му на треньор стартира като асистент на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор, с който стигна до трето място на Мондиал 2018. След това пое родния си клуб Монако, но остана там само три месеца, преди да напусне.

От ноември 2019-а е в Канада и води Монреал в Мейджър лигата, където репутацията му също е огромна от времето като играч.

Борнемут се оглежда за човек, който да върне клуба към стабилните времена на Еди Хауи, с когото се раздели миналото лято. Той води скромния отбор от Южния бряг в 11 сезона, като го изкачи от четвърта дивизия до елитната Висша лига и го задържа там пет години.

Но през 2020-а Борнемут изпадна, Хауи си тръгна, замести го Джейсън Тиндъл, дългогодишният му помощник. На 3 февруари тази година той бе уволнен, а временен наставник в момента е бившият национал и играч на Реал Мадрид Джонатан Уудгейт.

Ако Анри се съгласи да поеме отбора, трябва да е наясно, че целта е завръщане във Висшата лига веднага. Това изобщо не е "мисия невъзможна" - отборът е шести с 49 точки, на 8 зад местата за директна промоция и в зоната на плейофите.