Ернан Креспо, който всички познаваме като изключителен голаджия от близкото минало, се оказа и доста добър треньор.

Ден преди годишнината си като треньор на скромния Дефенса Хустисия в родната Аржентина, той успя да изведе клуба до първия му трофей в 85-годишната история.

И това не бе трофей на домашната сцена, а в Копа Судамериакна, който е вторият по значимост клубен турнир в Южна Америка след Копа Либертадорес. Той е еквивалентът на европейската Лига Европа.

Скромният тим на Дефенса Хустисия достигна до трофея, след като победи сънародниците си от Ланус с 3:0 във финала, игран в арженстинския град Кордоба.

Арената на име "Марио Кемпес" видя най-великият миг на клуба, който нахлу в аржентинския елит преди 6 сезона, а днес вече се радва на международен трофей.

И като при всеки голям финал, след края на последния съдийски сигнал имаше много сълзи.

За играчите на Ланус във винено червени екипи сълзите бяха от мъка, а голът на Фриас през първото полувреме, както и тези на Ромеро и Камчо през второто, донесоха сълзи от щастие в лагера на Дефенса.

Сълзи в очите имаше и за Ернан Креспо, който е печелил далеч по-значими трофеи като играч, но за първи отпразнува такъв триумф в скроманта си до този момент треньорска кариера.