Тиери Анри изригна по темата с расизма, която в момента е обгърнала и света на спорта след смъртта на Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис.

Френският нападател, световен шампион с родината си и звезда на Монако, Арсенал и Барселона, написа свое лично мнение в Туитър, като обясни, че му е отнело няколко дни да подреди мислите си.

"Опитвах да подредя това, което минава през главата ми след трагичната и напълно ненужна смърт на Джордж Флойд - пише Анри, който публикува и своя снимка как е коленичил в подкрепа на протестите в САЩ. - Не исках да напиша нещо, продиктувано от омраза или емоции, макар да не е лесно. Отне ми няколко дни.

Защо всичко това продължава да се случва през 2020 година?

Как така същите хора, които подкрепят и аплодират на стадиона хора от друга раса или етническа група, на улицата ги обиждат?

ащо всички методи и опити да изчистим това от обществото остават напразни?

Това продължава твърде дълго и отиде твърде далеч, за да го толерираме.

В никакъв случай не бих подкрепил насилието или мародерството и унищожаването на лично имущество. То няма да реши проблемите с расовата дискриминация.

Пострадалите от това хора, които работят усърдно, за да хранят семействата си, не би трябвало да бъдат наказвани за нещо, което не те са извършили. Това не е отговорът.

Ние всички трябва да се променим. И то - спешно!

Трябва да го направим сега, стига толкова!".