Имаме изявен фаворит в групата в лицето на Англия, а ние с Чехия ще се борим за второто място. Това сподели пред Dir.bg легендарният български футболист Добромир Жечев, след като станаха ясни групите за европейските квалификации.

Играчите на Петър Хубчев попаднаха в група "А" заедно с отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.   

"Нещата ги определям като 50:50. Шансовете ни обаче са реални. Колкото до Черна гора и Косово, според мен, те не са способни да се класират. Въпреки че, добре знаете, стават изненади във футбола", каза още той.

"Трябва да вземем максимума от Черна гора и Косово, ако имаме претенциите да сме отбор от средна европейска величина. Интересно е и как ще се представят чехите, но аз в тяхно лице виждам нашия главен противник", добави още Жечев.

"Ние сме, пак казвам, на средно европейско ниво, според мен. Националният отбор показа няколко положителни неща и развитие в последните мачове, така че според мен надежда има. Ако продължим да играем така, очаквам да се класираме. Важното е да не правим елементарни грешки, от които да губим точки. Имаме потенциал да направим успешна кампания", завърши той.

Б.Р.- Добромир Жечев, известен като Бобата, е единственият български футболист, участник на четири световни първенства - 1962 г. в Чили, 1966 в Англия, 1970 в Мексико и 1974 г. във ФРГ. За периода 1961-1974 г. има близо 400 мача в "А" група с екипа на "Левски" и "Спартак" - София, а също и 73 мача за националния отбор. Два пъти шампион и три пъти носител на Купата на България. Работи като треньор у нас, в Гърция, Кипър, Алжир.