Испания се развълнува, след като Икер Касияс е вероятният кандидат за поста президент на федерацията по футбол.

Новината не е потвърдена от самия вратар, който в момента е в Порто, но от португалския клуб подчертаха, че очакват това да се случи.

Събитията се развиват светкавично в битката за власт в испанския футбол, а номинацията дойде от Хавиер Тебиас, шеф на Лигата. Той е непримирим враг с президента на Испанската федерация Луис Рубиалес, а новините от вчерашния ден бяха поводът за атаката.

Босът ще отиде на съд във Валенсия, след като архитектката Ясмин Ед Маше заведе две дела срещу него.

Едното е за упражнено насилие, като Рубиалес я е блъснал грубо, нанасяйки травми, които е лекувала близо година. Другото - за това, че е не е заплатил проекта, който тя е изготвила за имение край Валенсия по поръчка именно на футболния шеф.

Скандалът ще струва поста на Рубиалес, твърдят в Испания. И Тебиас, който само чака възможност да нанесе удар на противника си, изтика на преден план Икер.

Любимецът на цялата страна се е съгласил да се кандидатира на евентуални предсрочни избори, които биха били предизвикани при оставка на президента.

Мандатът на Рубиалес изтича през 2022-ра, но той вероятно ще се оттегли заради делата срещу него.

Мадридският в. "Марка" пусна анкета сред читателите си как са настроени към кандидатура на Икер. 94 процента от отговорите са положителни.

Вратарят ще трябва да сложи край на активната си кариера, което и без това се очакваше в следващите месеци. Преди 8 месеца той изживя инфаркт, завърна се в тренировките, но с предупреждение от лекарите, че това не е особено разумно.

През май ще навърши 39 години и се очаква така или иначе след сезона да се оттегли.