Един от най-резултатните нападатели в историята на националния отбор на Англия записа нова победа извън терена. Гари Линекер, който преди няколко седмици се превърна в основна тема на коментари в медийното пространство, след като изрази гражданската си позиция, свързана с правителствената политика спрямо мигрантите, спечели обжалване срещу властите.

Случката обаче няма нищо общо с последните събития около Линекер, а е свързано с един от договорите му - с "Би Ти Спорт", където също отразява футболни двубои, паралелно със заниманията си в легендарната рубрика на "Би Би Си" - "Мач на деня".

Бившият национал бе разследван заради приходите си от двата телевизионни оператора и съответните данъци. Съдията, работещ по делото, отчете, че Линекер е бил на свободна практика и поради тази причина е имал два договора.

Сумата, която бе разследвана от данъчните власти, бе в размер на почти 5 милиона паунда.

"Това е край на темата и обжалването е уважено", категоричен бе съдия Брукс.

Линекер бе свален от екран по-рано този месец, но след вълна на недоволство сред колеги и фенове, които го подкрепиха масово, той бе върнат в ефира на "Би Би Си".

Тогава той влезе в обществен конфликт заради личното си мнение, споделено в социалните мрежи. Някогашният футболист категорично се обяви против проекта на консервативното британско правителство, според който трябва да се попречи на идващите от Ла Манша мигранти да искат политическо убежище на Острова.