Поредното голямо име, което ще работи в Саудитска Арабия, е Роберто Манчини. Доскорошният селекционер на Италия ще заема същата длъжност и при азиатците. Легендата изведе родината си до европейската титла през 2021 година, но пък след това не успя да класира отбора за Мондиал 2022.

58-годишният наставник трябва да бъде представен официално утре, но вече арабите го анонсираха като следващия треньор на представителния си тим. Във видеото той заявява, че е написал история в Европа, а сега е време да го стори и със Саудитска Арабия.

"За мен е изключителна чест, че получавам възможността да водя Саудитска Арабия. Вярвам, че това е огромен шанс - да опозная футбола в нова държава, особено предвид нарастващата му популярност в региона", коментира самият Манчини.

Той добави, че наличието на играчи от топ ниво в клубното първенство на страната със сигурност ще помогне за развитието на местните играчи.

Според "Гадзета дело спорт" договорът му е с годишна заплата в размер на 25 милиона евро. Няма ясно каква е продължителността на сделката между двете страни.

Дебютът му ще бъде на 8 септември в приятелски мач срещу Коста Рика, който ще се играе на "Сейнт Джеймсис Парк" - стадиона на Нюкасъл, също клуб, финансиран от саудитските милиони.