Една от най-големите фигури в женския футбол, Карли Лойд, сложи край на кариерата си в националния отбор на САЩ.

39-годишната американка игра 65 минути за страната си при разгрома с 6:0 над Южна Корея, след което напусна терена със сълзи в очите и под нестихващите аплодисменти на феновете по трибуните на "Алианц Фийлд" в Сейнт Пол, щата Минесота, където се изигра приятелската среща между двата отбора.

По-рано тази година Лойд бе посочена като най-високоплатената професионална футболистка в света. Тя ще доиграе сезона с екипа на Ню Джърси/Ню Йорк Готъм, след което окончателно ще се оттегли от играта.

Лойд е двукратна олимпийска златна медалистка (2008 и 2012 година), както и двукратна световна шампионка (2015 и 2019 година). Тя отбеляза победните голове и на двата финала, след които ликува като шампионка на Олимпиадата, а осевн това е и двукратна най-добра футболистка в света - за 2015 и 2016 година.

"За мен беше истинска чест и не знам дали има какво още да кажа. Благодарна съм за всяка една възможност, като всеки път давах всичко от себе си за вас", коментира тя след последния си мач с националния екип.

Лойд завършва кариерата си в националния отбор, продължила 16 години, с общо 316 мача и 134 гола. Единствено Кристин Лили има повече мачове (354), а с повече голове от Лойд са единствено Миа Хам (158) и Аби Уомбак (184).