Един от най-успешните сръбски футболисти в последните 15 години Неманя Видич официално поиска властта във федерацията. Той излезе с открито писмо до обществеността, като призова президентът на Футболния съюз на Сърбия (ФСС) Славиша Кокеза да подаде оставка. Лошите резултати в националните отбори в последните години и липсата на ясна визия за бъдещето са основните причини.

Първият, който подкрепи бившия капитан на Манчестър Юнайтед, е Неманя Матич. Матич обяви, че няма да играе повече за националния отбор и призова държавата в лицето на президента Александър Вучич да окаже подкрепа на Видич в амбициите му.

"Стига вече! Имам потребност за кажа това, което ми е на сърцето и да споделя мислите си гласно. Системата в сръбския футбол в момента, е деструктивна и носи временни резултати. Смазва работещите във футбола, прави играчи и треньори за кратка употреба.

Цялата система работи в интерес на мениджърите и на някои чиновници и функционери, а не в интерес на футбола. Позволява на хора, меко казано със съмнителни биографии, да печелят огромни пари. Това е система, която сменя треньор, който е класирал отбор на Световно първенство заради слаби резултати", негодува Неманя Видич, който в кариерата си е играл за Цървена звезда, Спартак (Москва), Манчестър Юнайтед и Интер (Милано) и сложи край на активната си дейност на терена през януари 2016-а година.

"И този начин на работа рефлектира при младите. Докато играчът дойде в първия отбор, той е научил обратното на това, което трябва да показва, а именно да дава емоция и уважение към фланелката, която носи, да дава най-доброто и да играе феърплей".

Матич пък също излезе с отворено писмо и обяснява причините аз оттеглянето си от националния отбор, но завършва: "Решението за спасение на сръбския футбол е едно - Неманя Видич".

"Той трябва да получи и подкрепата на държавата, защото футболът е много важен. Всички знаем, че президентът Александър Вучич е голям фен на спорта, затова го каня да даде своя принос, опитвайки се да убеди Неманя да поеме тази отговорност и да предприеме действия за спасяване на сръбския футбол. Пропуснахме европейското първенство, не пропускайте Неманя Видич ..."