Трето поколение от легендарната фамилия Малдини отбеляза гол за Милан. След като първо Чезаре, а после и Паоло се превърнаха в синоними на "червено-черния" гранд, сега новата генерация излезе на сцената - Даниел Малдини, синът на Паоло вкара първия си гол за "росонерите".

Дядо му Чезаре има само три попадения, а татко му Паоло може да се похвали с тридесет и три.

Сега 19-годишният Даниел, който за разлика от роднините си, натрупали слава като защитници, играе като атакуващ халф, стигна до дебютния си гол за клуба. Това се случи при гостуването на Специя, спечелено от миланския тим с 2:1, за да продължи серията на отбора без загуба в Серия "А" от началото на сезона.

Тийнейджърът вкара първия гол в мача срещу отбора на българския национал Петко Христов. Даниел се разписа с глава, а камерите моментално показаха на трибуните един друг и също толкова щастлив Малдини, който обаче се казва Паоло.

Малдини-младши надскочи българския национал Петко Христов при попадението си. Родният защитник пак бе сред стартовите единадесет на Специя и пак игра цял мач без смяна.

Даниеле Верде изравни за Специя десет минути преди края, но пет минути след това Браим Диас осигури трите точки за гостите.

Малдини отбелязва 13 години и 179 дни след последния гол на татко си за клуба и 60 години и 22 дни след последното попадение на покойния си дядо Чезаре.