Новият собственик на Берое разкри любопитни подробности около плановете си със старозагорци и се представи пред медиите.

Ернан Банато е футболен агент, който има сериозен опит в българския футбол, тъй като представлява бившият играч на ЦСКА Жорди Кайседо.

Освен него беройци представиха и новият треньор на отбора - аржентинеца Густаво Араголаса.

"Работя в България от доста години като футболен агент. Първенството е доста конкурентно и има израстване в него. Търсихме голям клуб, в който да инвестираме и Берое се вписва в това определение. Нашите планове са да не инвестираме само в първия отбор, но и във втория, в академията и да помогнем на спорта в града.

Сумата за инвестиране зависи от плановете за развитие на клуба, колко играчи ще привлечем, колко ще са качествени и дали ще можем да се конкурираме с останалите топ отбори в България. През първата година планираме да инвестираме около 4-5 милиона евро.

Има 12 футболисти с договори, нормално е те да се явят на тренировка, като след това ще преценяваме за тях. Очакваме да привлечем още 12-13-14 футболисти, като да са и българи, и чужденци. Фокусът е върху първият отбор. Не искаме да вземаме прибързани решения. Ще разговаряме с всеки, който е бил досега в Берое и ще вземем най-доброто решение за клуба. Много е важно да развием марката Берое, не само в Стара Загора и в България, но и извън България.

През годините сме осъществявали няколко трансфери - първо този на Жорди Кайседо в Мексико, а наскоро направихме и този на Игор Тиаго, така че се надяваме да продължим да правим трансфери. Много е трудно един клуб да функционира без трансфери. Българският футбол израства и е възможно да се правят големи трансфери. Засега спонсорите са ограничени, но се надяваме, след като създадем силен отбор, да привлечем вниманието на спонсорите.

имахме няколко срещи с кмета на града. Впечатлен съм от отношението му към нас. Той е много отворен към случващото се в Берое. Предложи ни помощ, като очакваме помощ и от общината, и от феновете, и от местния бизнес", заяви Банато.

Той разкри и любопитна новина относно екипировката, която ще използва Берое.

"Днес подписахме договор с чуждестранна фирма, която ще облича отбора. Тя носи името Dryworld. Това е голяма стъпка за нас, тъй като ще имаме една голяма звезда, която ще бъде кръстник на Берое. Ще бъдем първият клуб в света, който ще бъде представян от голяма звезда. Това ще бъде легендата Роналдиньо Гаучо, който ще стане символичен кръстник на тази нова стъпка в Берое. Надявам се с тази стъпка да направим спонсорите и феновете по-щастливи.

Планираме доста неща, правим всичко възможно да доведем Роналдиньо в Стара Загора. Имаме идея за организиране на мач на звездите или мач на легендите с участието на Роналдиньо и други звезди, но този мач ще бъде в София заради капацитета на Националния стадион", каза Банато.