Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн разкритикува остро "липсата на страст" от "червените дяволи" и Манчестър Сити в дербито на града, което безславно завърши 0:0.

Играчите на двата отбора заработиха само два жълти картона, а след края на срещата се прегръщаха и говориха приятелски, което за анализатора на Sky Sports Кийн е недопустимо.

"Това са два картона в дерби мач. Никога не съм гледал толкова прегръдки и разговори след мач. Това е дерби! Поклащам си главата и съм много разочарован.

Трябва да намериш начин да спечелиш футболен мач. Не се играе за равенство. Хората казват, че това е дерби, а Джон Стоунс, че постигнал чиста мрежа. Това са празни приказки.

След края на мача треньори се усмихват и прегръщат, играчите си говорят. Просто се прибирайте в тунела и зарежете това. Наистина не разбирам. Всеки иска да е приятел с другия. Играеш за Манчестър Юнайтед, за да печелиш футболни мачове, а не да си приятел с някого. Липсата на класа и продукт от тези два отбора в мача беше разочароваща", заяви Кийн.

И има своето право. Двата отбора така и не поеха рискове в търсене на победа в най-важния мач за феновете в Манчестър.

След края на мача Джон Стоунс от "гражданите" и Хари Магуайър от "червените дяволи" се прегръщаха топло, а Майкъл Карик и Пеп Гуардиола проведоха дълъг приятелски разговор. Въпросните кадри не се харесаха на Кийн, който бе известен с безкомпромисната си игра в такива дербита.