Победата на Манчестър Юнайтед над Йънг Бойс с 1:0 осигури на отбора класиране за елиминациите в Шампионската лига, но не и похвали за мениджъра Жозе Моуриньо.

Трима бивши футболисти на Юнайтед гостуваха в коментарното студио на BT Sport и след двубоя водещият Гари Линекер ги попита за мнението им.

"Постиженията на Жозе в Реал, Челси или Интер не подлежат на съмнение - започна Рио Фърдинанд, легенда на "червените дяволи". - Но ние не искаме да слушаме какво е направил преди, в миналото. Въпросът е какво прави тук, сега, в нашия клуб. Не ми пука какво е било преди някъде..."

Прекъсна го Пол Скоулс, друга митична фигура от отбора, печелил титли, купи и сърца през 90-те години и началото на новия век:

"Чувам само едно - аз спечелих това, аз направих онова... Доколкото знам, футболът е отборна игра. Жозе говори само за себе си, за своите постижения някога в миналото."

Третият гост в студиото бе Оуен Харгрийвс, също част от силния Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън.

"Трябва да признаем, че това е един много скъп отбор на Манчестър Юнайтед, с доста качества - каза той. - От него би следвало да се очаква повече като игра, като голове... Освен, че не играе атакуващ футбол и не пресира в половината на съперника, което е приоритет на всички водещи отбори, Юнайтед допуска много повече голове от миналия сезон. Не мисля, че това се нарича прогрес."

Отборът на Моуриньо е на 14 точки зад лидера Манчестър Сити в първенството и на 7 т. от топ 4.

Но си осигури място в осминафиналите на Шампионската лига кръг преди края на груповата фаза.