Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн отправи персонални обвинения към две от звездите на Англия след загубения финал на Евро 2020 срещу Италия.

"Трите лъва" претърпяха поражения от дузпи, след като последователно Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака изпуснаха от бялата точка.

Кийн се концентрира конкретно върху петата дузпа на 19-годишния Сака, като заяви, че не е трябвало той да изпълнява и че по-опитни в отбора в лицето на Рахийм Стърлинг и Джак Грийлиш са избягали от отговорност.

Селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт каза, че той е решил кои да са изпълнителите, но според Кийн горепосочените двама е трябвало да не оставят Сака да бие преди тях.

"Ако си Стърлинг или Грийлиш, не може да стоиш там и да гледаш как това младо момче бие дузпа преди теб, просто не може. Не може да оставиш срамежлив 19-годишен младеж да е преди теб. Те имат повече опит. Стърлинг е печелил трофеи... трябваше да настояват да бият преди Сака", смята ирландската легенда.

Кийн не бе единственият, който разкритикува решенията на английския селекционер. Такова мнение изрази и Жозе Моуриньо, който също смята, че Сака не е трябвало да изпълнява дузпа.

"Решението за изпълнителите на дузпи... трудно е да оставяш Сака да е последен. Трудно е за момчето да получи всичко на плещите си в такъв момент. Много му съчувствам. В тази ситуация къде бяха Стърлинг, Стоунс, Шоу? Смятам, че Гарет Саутгейт е много честен човек. Той защитава играчите си. Не мисля, че би признал, че някой от футболистите му не е бил готов за изпълнение на дузпа.