Лионел Меси и Роберт Левандовски размениха комплименти, поздравиха се топло и изтриха спомените за "ледените" церемонии в задъханата надпревара Меси - Роналдо, белязала последните 15 години на наградата "Златна топка".

Самият факт, че полякът е знаел ден по-рано, че не печели, но пътува до Париж и уважи събитието, е показателен. Меси също не пропускаше церемония (освен една, когато бе след операция), независимо дали печелеше или бе подгласник.

Докато Кристиано отново не бе в залата, както е всеки път, когато не е първи.

Лео каза нещо интересно, обръщайки се към Роберт, след като взе приза в ръцете си за седми път.

"Искам да ти кажа, че е чест да се състезавам срещу теб - рече от трибуната Меси. - Заслужаваш твоята "Златна топка", всички знаем това. Мисля, че "Франс Футбол" трябва да ти я даде за миналата година, когато нямаше гласуване и церемония. Ясно е, че тогава ти щеше да спечелиш. Надявам се тази несправедливост да бъде поправена."

Извън обръщението към Роберт, победителят каза още:

"Невероятно е отново да съм тук, на сцената с тази награда в ръка. Преди две години не знаех точно какво бъдеще ме чака, дали ще продължа да играя изобщо. А ето, че съм тук. Щастлив съм, развълнуван съм и смятам да не спирам да играя още дълги години. Не знам колко ми остава, но обожавам футбола и не си представям какво ще е да не играя."

Левандовски поздрави с усмивка победителя, а по-късно написа в социалните мрежи:

"Поздравления за Лео Меси, победител и носител на "Златната топка". Поздравления и за всички останали, наградени на церемонията. Аз спечелих приза за нападател на годината, благодарение на отборите, за които играя. Никой не би могъл да спечели индивидуална награда без тима зад себе си."