Суперзвездата на ПСЖ Лионел Меси изрази мнение, че Реал Мадрид не е бил най-добрия отбор през тази година в Шампионска лига, но ги призна за достойни шампиони.

Аржентинецът заяви, че през годинити не веднъж се е сблъсквал с тази тенденция при "белия балет" да печели без да превъзхожда в слбъсъците.

"Невинаги най-добрият печели. Реал не беше най-силният през кампанията в ШЛ, но пък няма как да не им се признае, защото те са шампионите и винаги са в турнира.

А това, че загубихме от испанците на 1/8-финалите, направо ни уби. Уби както мене, така и съблекалня като цяло. Наистина искахме да триумфираме в ШЛ.

Знам за какво става дума при Реал. Дълги години живях с това... на практика целия ми живот. Вкарват ти гол от нищото и така автоматично променят хода на мача. Знаех, че е възможно Реал да направи подобно нещо срещу ПСЖ и това се случи както срещу нас, така и после срещу Челси, Манчестър Сити и Ливърпул", каза още Меси.

Аржентинецът не е доволен от първия си сезон в ПСЖ.

"През лятото си мислих, че всичко ще е наред и ще остана в Барселона, а това, което се случи, беше трудно за мен. Предизвикателството във Франция не е лесно, годината беше трудна, както и адаптация. След толкова време на едно място не ми беше лесно на тази възраст да променям. Различно е когато си млад и искаш, а в моя случай не такова беше желанието ми"