Левски даде поредния отчет пред феновете си, за резултатите от тяхната активизация и финансова помощ към клуба.

Заради проблемите на собственика и фирмата, осигуряваща финансирането на клуба, бъдещето на родния гранд бе доста неясно. Дори надвисна опасност, сезонът да не бъде завършен.

Това накара изпълнителния директор Павел Колев да се обърне към феновете за помощ, а те откликнаха със страхотна активност.

Тя се изразяваше в дарения, закупуване на абонаментни карти, билети, както и артикули от клубния магазин. Разбира се, и сериозна подкрепа в дербито срещу ЦСКА, когато на стадиона имаше около 17 000 "сини" фенове".

Вече бе оповестено, че в дарителската сметка са постъпили 263 888 лева. Те са изцяло предназначени за погасяването на задължението към НАП, което възлиза на 143 000 лева на месец.

Това означава, че Левски ще бъде изряден платец по задължениеята си към месец февруари, а с още малко усилие от феновете, ще бъде осигурена и сумата за март.

От публикувания днес отчет стана ясно, че в касата на клуба са постъпили още 500 849 лева, които ще бъдат предназначени за текущи разходи, както и за процент от заплатите на играчите. По-рано днес стана ясно, че Павел Колев и треньорското ръководство са се отказали от своите.

207 656 лева от тази сума е от продадените билети в дербито срещу ЦСКА.

182 685 лева са продадените от над 4000 абонаментни карти за стадион "Георги Аспарухов".

56 085 лева са от продадените стоки в клубния магазин.

47 879 лева са от наети боксове на стадион "Георги Аспарухов".

Най-малкият приход е от такса вход за клубния музей, както и от таксите в школата. Общата им стойност е 6543 лева.

Така се получава приход от 500 849 лева, като към него не са включени даренията, възлизащи на 263 888 лева.

Снимка: Levski.bg