Левски допусна домакинска загуба от Арда с 1:2, с което тежкият сезон за "сините" продължава.

С оглед представянето на двата тима през тази кампания, резултатът не е толкова изненадващ, но победният дебют на Славиша Стоянович преди дни загатна за "син" възход.

Такъв нямаше, защото Левски определено изигра слаб мач, най-вече в предни позиции, където цареше хаос, а малкото смислени атаки бяха плод на индивидуален проблясък.

Арда от своя страна затвърди реномето си на приятната изненада от началото на сезона, като със спечелените три точки се изравни с Локомотив (Пловдив) на втората позиция. Левски пък продължава да се лута в долната част на таблицата, като на този етап "сините" са на незавидната девета позиция.

Мачът бе белязан от страхотна късна драма, като в 89-ата минута на мача двата тима си размениха по гол.

До самия край Арда водеше с 1:0 в резултата, но Левски успя да изравни. "Синята" радост обаче бе твърде кратка, защото веднага след подновяването на играта гостите отбелязаха, а този гол за 2:1 се оказа победен.

Снимка: Bulphoto

Преди тази ксъна драма, единственият гол в мача падна в самия край на първата част, като при него съдийската бригада подмина засада на играч на гостите.

Всичко започна от чудесен пряк свободен удар на Спас Делев, който обаче бе спасен със страхотен плонж от Николай Михайлов.

В малкото наказателно поле обаче последва меле, при което Коконов отклони към намиращия се в засада Сулака. Той не игра с топката, но определено попречи на Тома Даске и Николай Михайлов, които не успяха да изчистят. Мелето продължи, а топката попадна в Матеус Леони, който вкара.

През тази първа част Арда имаше тотална доминация на терена. Готите атакуваха непрестанно, като го правеха и далеч по-опасно.

Това обаче не водеше до чисти положения пред добре подредената отбрана в синьо. В предни позиции нещата обаче не изглежда добре за Левски. Столичният гранд така и не създаде смислена атака, като дори и не достигна до наказателното поле на Арда.

Определено нещо, което не сме виждали на "Герена".

През втората част Левски нямаше друг избор, освен да подходи по-агресивно в търсене на изравнителен гол.

Това определено раздвижи мача, като вече атаките не бяха само на играчите в червените екипи, а също така и към вратата на Иван Караджов.

По-атакуващият подход пък отвори доста пространства в "синята" отбрана, като това бе добре дошло за бързите Спас Делев и Иван Коконов, а Арда продължаваше да изглежда по-близо до гола.

Чисти положения до самия край нямаше, като изглеждаше, че този резултат ще се запази.

Така дойде лудата късна драма, в която Паулиньо успя да изравни в 89-ата минута. Бразилецът влезе като резерва и с добре насочен диагонален шут се разписа.

Още под влияние на еуфорията, "сините" не бяха подготвени за подновяването на играта, което се случи светкавично, а топката отиде в Иван Коконов, който незнайно как се оказа абсолютно сам.

Коконов напредна, като с мощен удар отново изведе Арда напред, а това вече бе и победния гол.