Левски ще бъде без петима от основните си играчи за утрешния мач срещу гръцкия ПАОК от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Двубоят е от 20 часа на "Герена", а кадровите проблеми още повече усложняват ситауцията за "сините", които и без това са сериозен аутсайдер преди сблъсъка.

Станимир Стоилов загатна, че едва ли ще успее да запълни и група за двубоя заради многото проблеми, но въпреки това Левски трябва да излезе гордо от първата минута и да играе на максимума на своите възможности.

Освен трайно контузените Ивелин Попов и Цунами, по всяка вероятност от срещата ще отпаднат Андриан Краев, Келиан ван дер Каап и Илиян Стефанов. Именно заради това и Левски официално поиска отлагане на неделния мач от първенството срещу Славия.

"Атмосфера за всички левскари е напрегната, но има приповдигнато настроение, все пак Левски се завръща в евротурнирите и всички чакат мача с нетърпение. Имахме тежък жребий с може би най-тежкия възможен съперник, който се явява фаворит в двубоите. Обаче във футбола не все път побеждава фаворита, а този, който се представи по-добре.

ПАОК е по-опитният отбор от нас, но ние ще играем с желание и себераздаване. Ако те не ни подведат мисля, че може да направим добри мачове.

Трудно е да анализираш един противник от контролни срещи, защото доста често е подвеждащо. Но това, което видях е един много добре организиран и дисциплиниран отбор. Състав, който доста добре спазва указанията на треньора и доста трудно допуска грешки.

За съжаление към контузените на Цунами и Ивелин Попов, се включват Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиан ван дер Каап. Някой от тях може и да се възстанови, но на този етап не мога да кажа нищо.

Това са петима играчи, които са ядро. Това е доста сериозна загуба, но трябва да приемем обстоятелствата.

Ако Левски няма амбиции, по-добре да не сядаме тук. Изключително много уважавам колегата си, направи ПАОК шампион и достигна четвъртфинал в евротурнрите. Колегата Луческу има страхотни успехи, всеки има своите амбиции, но трябва да покажем кой е по-добър на терена. На хартия те са по-добри, но ще видим утре на терена.

Виждам амбиция и желание в младите ни играчи. Искаше ми се цялата ни група да е здрава, за да излезем с максимален потенциал, но младите ще трябва да поемат отговорността и да използват своя шанс. Те знаят, че независимо от резултата ще получат само аплодисменти от нашата публика.

При всички положения ще имаме нужда от помощта на 12-ия играч. Но самите футболисти на терена ще трябва да мислят изцяло за задачите си на терена.

Контузените нямат вариант да стиснат зъби, заради естеството на травмите. Имаме няколко варианта, но утре сутринта окончателно ще изберем как да изглежда отбора. Щом сме Левски, имаме синя подкрепа и синя фланелка на гърба си, трябва да играем гордо и на върха на възможностите си", заяви Стоилов.

Пред медиите застана и капитанът на отбора Николай Михайлов, който сподели:

"Утре ще разберем дали сме готови. Имаме няколко проблема с контузени играчи, но трябва да се оправяме. Вече казах, че изтеглихме най-тежкия съперник. Самият факт, че са играли четвъртфинал в същия турнир миналия сезон показва колко сериозен отбор е ПАОК.

В крайна сметка излизаме да се надиграваме с един добър отбор и се надявам, че след мача ще бъдем с високо вдигнати глави.

При мен лично няма притеснение. Аз винаги съм обичал подобни мачове. На доста футболисти ще има бъде дебют в Европа. Надявам се по-опитните играчи да помогнем. Единственият ни шанс е всеки да играе на максималните си възможности. В противен случай със сигурност ще имаме проблеми.

Преди три годни изпаднахме в една ненужна еуфория, но бързо се срещнахме с реалността и ни вкараха 7 гола. Сега всички сме здраво стъпили на земята.

За няколко месеца отборът се прероди на всички нива. Работим много с господин Стоилов всеки да развива своите качества, физически и тактически. За да искаме да направим нещо срещу ПАОК в два мача, трябва да бъдем перфектни и в двата мача.

Всеки един футболист мечтае да играе пред пълни трибуни. Играл съм в Европа пред 70-80 хиляди души, Това винаги е било най-приятното чувство. Преди се твърдеше, че Левски се притеснява да играе пред пълни трибуни, но ако има хора, които се притесняват от феновете, те не са за Левски.

Още не зная аз кой отпада от сметките и кой не. В крайна сметка сме над 20 човека и всеки ще трябва да заменя своя колега. Дано всички стиснат зъби. Моите уважения, но едно е да играеш срещу Спартак (Варна), съвсем друго е срещу ПАОК в Европа".