"Левски" ще бъде склонен да продаде исландската си стена в отбрана Холмар Ейолфсон, но само ако получи оферта за поне 1,5 милиона евро.

Това би означавало, че клубът ще има към 1 млн. евро печалба от играча, когото привлече за 500 000 евро от "Макаби" съвсем наскоро. Преди това Ейолфсон игра под наем в "Левски" и вероятно е най-силният играч на отбора в последните 12 месеца.

Централният защитник бе и част от състава на Исландия за Мондиал 2018, въпреки че не записа нито минута на първенството.

Преди 5 дни пратеници на френския "Нант" гледаха играча на живо при домакинското 2:2 на "Герена" срещу "Черно море". Този клуб има и най-сериозен интерес към Ейолфсон, но още не е дал конкретна оферта.

Такава се очаква и не е ясно как ще реагира ръководството на "Левски" на нея, при условие, че новият треньор Славиша Стоянович не желае да се разделя с никой от основните футболисти.

Шефовете обаче по-скоро ще са склонни да продадат най-конвертириуемия си играч, защото е важно да бъдат покрити щетите, нанесени върху планираните приходи от ранното отпадане в евротурнирите от "Вадуц".

"Сините" се надяваха на елиминиране на поне 2 съперника и понапълване на касата с парите от наградните фондове в Лига Европа.