Левски ще иска да знае днес на кого от настоящите основни играчи ще може да разчита за новия сезон.

В последните дни няколко от футболистите в тима са подготвили и заверили с адвокати писма за предизвестие, което предхожда разтрогването на договор с клуба. Всеки от състава има право да напусне като свободен агент по правилниците на играта, защото заплати не са плащани от март.

Но няколко основни футболисти са дали съгласие да не го правят, за да може клубът да спечели евентуално някакви свежи пари от техен трансфер.

Проблем обаче е неяснотата, защото Иван Горанов, Станислав Костов, Холмар Ейолфсон и още основни състезатели не са дали отговор какви са намеренията им.

Капитанът Горанов днес трябва да обяви дали си тръгва, а ръководството прикани всички играчи да го направят, за да е наясно колко "дупки" ще трябва да запълни за старта на новия сезон, който е съвсем близо - на 7 август.

Същевременно Валери Домовчийски е следващото име, което вероятно ще се завърне на "Герена" за трети път.

Юношата на "сините" бе част от отбора, влязъл в групите на Шампионската лига през есента на 2006 г. и играл четвъртфинал в Купата на УЕФА същата пролет.

Домовчийски е на 33 години, а през последния сезон игра в Ботев (Враца) и завърши с 2 гола в 29 мача. В сряда Левски вече си върна Орлин Старокин, бивш капитан на тима.

Водят се разговори и с други юноши на "сините" като Борислав и Радослав Цоневи, Стивън Петков и т.н.