Изпълнителният директор на "Левски" Иво Ивков заяви, че "сините" се намират на финалната права за така жадуваната сделка за смяна на собствеността. Той не съобщи конкретни имена, но бе категоричен, че има интерес от страна на много голям международен холдинг, по всяка вероятност "Юнайтед Груп" - компанията, свързвана със столичани през последните месеци.

"Има интерес от много голям международен холдинг и доколкото аз имам информация този интерес все още е налице и сме на финалната права. Докато не се случи обаче не може да сме спокойни. Пътят назад е кратък", обяви Ивков пред НОВА.

Директорът на столичния клуб отлетя към Дубай, където футболистите на Станимир Стоилов се подготвят за остатъка от сезона. Той говори и за задълженията на "Левски", както и за лиценза и потенциалното участие в евротурнирите.

"Сега се намираме в период на междинен мониторинг на УЕФА, свързан с участието ни в евротурнирите. Много е сложно, за да обяснявам в детайли, но не само плащането беше важно, а и цялостния преговорен процес. Вече сме на финалната права, за да погасим голяма част от задълженията и другите да бъдат разсрочени. Никога не сме си правили илюзии, че Левски ще мине метър. Тежко е наследството, но е факт", каза още той.

"Нищо не е спасено на този етап. Не е само това плащане - това е поредица от правни и фактически действия, но беше важно да се извърши това плащане. Все още не сме в лицензионен период. Вече сме изчистили всичко в графа задължения, остават единствено отношенията ни с данъчните власти. Преговаряме с тях, но трябваше да се сдобием с необходимите документи от УЕФА, за да бъде централата напълно наясно със ситуацията. Това не е кандидатстване за лиценз, а по-скоро обяснихме защо има забавяне на плащанията. Стъпката вчера беше важна, за да не трябва клубът да приема санкция", обобщи ситуацията Ивков.

Той заяви, че положението безспорно е по-добро, сравнено с това преди година и изтъкна, че това се случва най-вече заради погасяването на дължими суми към бивши футболисти и треньори.

По думите му трансферът на Георги Миланов трябва да бъде финализиран още днес. Ивков поясни, че между клуб и играч е имало джентълменска договорка, защото той е помогнал на отбора в тежък момент.