Билал Бари е единственият футболист на Левски в лошо кондиционно състояние след зимната пауза и нападателят ще бъде глобен, обяви старши треньорът Станимир Стоилов при заминаването на отбора за Турция. Той обясни, че все още не е ясно какво е заболяването на новия защитник Цунами, а нападателят Уелтън предстои да запише първа тренировка.

"Изчакваме да излезе тестът на Цунами, за да видим дали ще пътува с отбора. Засега няма други болежки при него. Останалите са здрави. Отиваме да свършим добра работа. Нямам сериозни притеснения. Имаме наличен брой футболисти, имаме възможност да се готвим на добри условия, които клубът осигури. Задължени сме да ги използваме и Левски да играе по-добре от миналата година. Нямам впечатления от Уелтън. Вчера беше разходка по терена", започна Стоилов.

"Медицинските изследвания все още не са готови. От нашите тестове съм доволен. Почти всички идват в добро кондиционно състояние, като изключение прави само Бари. Ще го глобим и ще го върнем там, където трябва", каза още треньорът.

"Съобразяваме се изцяло с финансовите условия, които можем да си позволим. Ако има напускащи или продадени футболисти, ще се подсилим. Хвърлят се големи усилия, за да се стабилизира клубът. За да направим входящи трансфери, трябва да направим изходящи. За момента обаче няма предложения към наши футболисти", коментира Станимир Стоилов.

"Младостта не е порок. За да се спаси Левски, мога да играя и с юношите. Трябва да положим усилие да ги развием. Има обаче и достатъчно опитни футболисти, които трябва да подобрят своето ниво. Ако го направят, то тогава и младите ще трябва да ги стигнат. Завишихме малко целите", заяви наставникът на "сините".

"Футболистите са задължени да скачат високо, след като са играчи на Левски. Ако играем добър футбол, ще имаме и добри резултати в контролите, но това не е от голямо значение. Отборите са на добро ниво. Ще правим ротации, за да може всички футболисти да са максимално подготвени", завърши Стоилов.