Левски и Петър Хубчев все още не са се разделили официално, но бившият бранител на националния тим и "сините" повече няма да води отбора.

Рокадата на треньорския пост бе оповестена още вчера, след като "вечният" временен вариант Георги Тодоров изведе играчите за тренировка.

Днес от клуба уточниха, че самият Хубчев и щабът му са пожелали да не водят отбора, докато текат очертаващите се доста сложни процедури и разговори по прекратяването на договорите им.

Напълно в правото си, специалистът и екипът му настояват за обещетение, защото контрактите им със "сините" са за още година. Това означава оставащите заплати до края на договора. А, може би, и тези от последните месеци, когато екипът му не получаваше възнаграждения. 

Заради тежкото състояние на клуба от началото на календарната година, треньорският екип бе дал съгласие да води отбора без да си иска заплатите, поне докато ситуацията не се подобри. Но сега, обидени от отношение на новото ръководство в лицето на Наско Сираков, може да потърсят и тези суми по съдебен път.

На "Герена" Хубчев е получавал около 30-35 хиляди лева месечно, твърдят неофициални информации по темата.

Смята се, че само дължимата сума към Хубчев при евентуално разтрогване на договора е над 300 000 лева. Абсолютно непосилна за "сините" в настоящата ситуация, в която клубът е заринат от дългове.

Освен това, Хубчев е подписал договора със своя немски паспорт, явно застраховайки се от подобна ситуация. Това означава, че разтрогването вече отива в юрисдикцията на европейското право, не на българското. Както обикновено в кариерата си, треньорът не допуска нито един детайл да остане неизпипан в трудовите му взаимоотношения.

По всичко личи, че бившият бранител на Четвъртите в света и щабът му няма да "клекнат" пред ръководството и ще искат компенсация. Неъвзможността на "Левски" да я плати в настоящия момент означава, че единственият изход е разрочването на дълга във времето, или дело. Което, с голяма доза сигурност може да се прогнозира, ще завърши в полза на треньорския щаб.

Преди повече от месец пък изпълнителният директор Павел Колев заяви в интервю пред "Дарик", че той и треньорите са готови да си подадат оставките при пристигането на нов собственик. Той е факт в лицето на Наско Сираков и неговите 51% от акциите, но пък оставки няма.

Около поста на Павел Колев към момента съмнение няма. Той е в отлични отношения със Сираков, а и заради работата му в последните месеци, ще получи кредит на доверие.

Такъв обаче не получиха треньорите и спортният директор Ивайло Петков, който научи за уволнението си от пресконференцията на Сираков пред медиите, още преди двамата да са провели разговор очи в очи.