Лудогорец и Левски са близо до официализирането на сделката за един от основните играчи на "сините" - Ноа Сонко Сундберг.

Според "Мач Телеграф" трансферът е сигурен, а за него Левски ще получи над 500 000 евро.

Именно това бе стойността на първоначалната оферта от страна на Лудогорец, която "сините" отказаха, но сега разградчани са предоставили завишено предложение, което е прието от ръководството на Левски.

Сериозна индикация за предстоящия траснфер бе фактът, че Сонко Сундберг бе оставен на резервната скамейка срещу Ботев (Пловдив) през уикенда, а и самият играч отказа да преподпише договора си с Левски.

Този отказ е основната причина Левски да опита да го продаде това лято, защото от януари роденият в Швеция гамбийски национал ще може да преговаря с други клубове и да си тръгне без пари след края на сезона.

Така макар в последната година и половина да бе основен бранител на Левски, Сонко ще бъде продаден, а свежите средства, ще бъдат от огромна полза за намиращия се във финансово затруднение столичен гранд.

Ноа Сонко Сундберг бе един от първите траснфери на Станимир Стоилов, когато в началото на 2022-а той пристигна на "Герена" като свободен агент, но самият договор бе подписан два месеца по-рано.

За Левски той изигра 53 мача, като безспорно бе една от основните фигури в състава и играч с основна заслуга за спечелената Купа през 2022-а.