Пореден ден на доста трансферни спекулации около раздирания от финансови проблеми тим на Левски.

Играчите на "сините" не са получавали заплати от няколко месеца, като девет от тях вече напуснаха клуба, а доскорошният капитан Живко Миланов се отказа заради заболяване.

Десет дни преди старта на новото първенство, около състава на тима има прекалено много въпросителни. Очаква се в близките дни още от основните играчи да потърсят развитие далеч от "Герена", но шефовете се надяват, че все пак ще успеят и да продадат някого, запълвайки празната клубна каса.

Сред фаворитите за продажба е младият Станислав Иванов, който се превърна в основен играч пред изминалия сезон.

Интерес към него не липсва, като на опашката се нареди и елитния португалски Фамиликао.

Клубът бе приятната изненада през настоящия сезон, който започна в ролята на новак, но завърпи на шестата позиция, а в първата половина от кампанията дори се движеше в класирането заедно с грандовете Порто и Бенфика.

Интерес към Иванов проявяват още отбори от елита на Италия и Турция.

В настоящата ситауция за Левски изобщо не е лесно да привлече нови играчи, като на този етап към клуба се присъедини единствено 33-годишният Орлин Старокин.

Не е тайна, че "сините" се опитват да върнат от чужбина своите юноши Живко Атанасов, Стивън Петков, както и близнаците Радослав и Борислав Цоневи. Развитие по тези сделки се очаква в близките дни.

Според "Меридиан мач", Левски ще ипита да привлече и двама играчи, които се разделиха с Ботев (Пловдив) през изминалата седмциа.

Това са левият краен бранител Лазар Марин и универсалният Радослав Терзиев, които бяха основни играчи за пловдивчани през последния сезон.

Левият краен бранител Лазар Марин е гласен за заместник на готвещият се да напусне капитан Иван Горанов.

Радослав Терзиев пък играе както в центъра на отбраната, така и в средата на терена, като отлично би заместил напусналия Мартин Райнов.

Снимка: Bulphoto