Минути преди затварянето на трансферния прозорец у нас, Левски се подсили с още един бразилец.

Това е Франсиско Евертон Мота де Кастро, наричан накратко в родината си Бала.

Той идва под наем от втородивизионния бразилски Мирасол и играе като крило, а любопитното е, че именно Бала ще наследи овакантения от Уелтън №17.

Бала се превръща в поредния бразилец в Левски в последния няколко години, а към настоящия момент представителите на страната са четирима. От първата вълна бразилци в тима все още е вторият капитан Цунами, заедно с нападателя Рикардиньо, крилото Фабио Лима, а сега към тази група се присъединява Бала.

Той е на 25 години, като в родината си е играл в редица отбори от второто и третото ниво на футбола. От началото на календарната година той има записани 48 минути в щатското първенство на Сао Пауло.

В договора за наем на Бала има заложена сума за евентуалното му откупуване от страна на Левски.

Така със затварянето на траснферния прозорец от днес единствената опция за нови попълнения пред родните клубове ще бъде привличането на свободни агенти.

Ето и какво написаха "сините" за новия си бразилец:

"ПФК Левски подписа договор с нападателя Франсиско Евертон Мота де Кастро - Бала. Бразилският футболист е преотстъпен до края на 2024 година с опция за закупуване.

Евертон Бала е роден на 3 януари 1999 година в Апуярес (Бразилия). Подписва първия си професионален договор с родния Атлетико до Порто. В началото на 2020 г. преминава под наем в друг местен клуб Сианорте записвайки 6 мача с 1 гол. Година по-късно е преотстъпен в друг клуб от родината си - Вера Круз, с чийто екип има 9 мача и 2 гола.

През лятото на 2021 година преминава под наем в друг бразилски клуб - Сао Жозе, с където записва 29 мача и вкарва 2 гола. През лятото на 2022 година преминава в Мирасол, с чийто екип изиграва 17 мача и вкарва 1 гол. В началото на 2023 година преминава под наем в Бруске, където записва 42 мача със 7 гола.

ПФК Левски приветства с добре дошъл на "Герена" Евертон Бала и му пожелава много победи, голове и щастливи мигове със синята фланелка".