Левски има идея да покани съперник от испанската елитна дивизия Ла Лига за контрола през май, пише "Тема спорт". Мачът трябва да е част от честванията от клуба на 80-ата година от рождението на Георги Аспарухов - символа и легенда на "сините". Гунди е роден на 4 май 1943 г., а животът му бе отнет в катастрофа на 30 юни 1971-ва.

Според изданието, от седмици на "Герена" се работи по идеята да се покани елитен испански съперник за двубоя. Основен двигател на осъществяването е спонсорът "Палмсбет", който е и официален партньор на Ла Лига в рамките на Европейския съюз.

Букмейкърската компания организира събития у нас за популяризирането на партньорството си, като регионалният делегат Хесус Писаро и легендата на испанския футбол, Барселона и Атлетико - Луис Гарсия, вече бяха в София.

Такава контрола ще излезе и немалка сума на Левски, тъй като никой испански тим няма да дойде без заплащане за това, както и напълно покрити разноски по пътуване, престой и т.н. Според "Тема спорт" именно генералният спонсор на клуба е готов да поеме тези разходи.

Същевременно съвсем скоро трябва да е готов и паметникът на легендата Аспарухов, инициативата за който е на Националния фенклуб на привържениците.