Левски не забрави най-голямата си легенда и "син" мит - Георги Аспарухов-Гунди. Днес славната деветка щеше да навърши 79 години, ако съдбата рано не го бе отнела от почитатели и близки хора. Аспарухов загина в катастрофа едва на 28 години.

Навръх 79-ата годишнина от рождението му, клубът написа на официалния си сайт:

"Днес се навършват 79 години от рождението на иконата за поколения левскари Георги Аспарухов.

"Синята" легенда остава в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България.

За кариерата на Гунди е написано и казано всичко, а победите и попаденията с "Левски" и националния отбор ще се помнят винаги. Той бе и остава всенароден любимец. Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в него хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек.

79 години от рождението на Георги Аспарухов... Вечна памет и поклон."

Аспарухов изигра почти десет сезона и над 250 мача за "сините", спечели по три пъти титлата и Купата на България, записа и 49 мача за националния отбор. Остава символ и идол на левскарите, а стадионът на клуба носи неговото име.