Левски победи словенския Копер с 2:1 в третата си предсезонна контрола на хърватска земя.

Двубоят срещу заемащия четвърто място в словенския елит тим на Копер бе най-силният за "сините" от началото на подготовката си, като победата трябваше да е по-убедителна.

Освен двата гола, Левски изпусна още доста ситуации, като този път столичният тим демонстрира по-добро физически състояние и от сериозната умора след 70-ата минута нямаше помен.

Най-силни за Левски бяха първите 30 минути, в които Найджъл Робърта и Стивън Петков вкараха головете за "сините". Здравко Димитров имаше още няколко шанса за гол, пропуски направиха Робърта и Юруков.

Веднага след втория гол Мулахусейнович от състава на словенците извърши много груб фаул и бе изгонен, но предвид приятелския характер на мача, Копер пусна друг играч, за да продължи мача с 11 на терена.

Втората част започна с гол на Копер, който бе дело на Церович след сериозно разбъркване в "синьото" наказателно поле. Това бе поредният случай в тези три контроли, в който Левски показва доста слабости при центрирания.

Все пак по-добрата игра на родния тим продължи, като постепенно влизащите по-млади играчи също имаха няколко добри шанса, но не ги превърнаха в гол.