Футболният Левски може да загуби европейския си лиценз след две седмици.

Това обяви изборът на феновете за член на Надзорния съвет - Петър Ганев в сутрешния блок на bTV.

Причината е в текущите задължения на "сините", които ще бъдат препятствие в получаването на евролиценз.

На своята пресконференция преди седмциа, главният акционер Наско Сираков призна, че по време на извънредното положение в страна, Левски е натрупал нови задължения.

Пред bTV, Петър Ганев сподели:

"Важно е текущото състояние на клуба, а то е такова, че най-вероятно след две седмици Левски ще загуби своя европейски лиценз. Това е нещо, с което привържениците трябва да са наясно.

За да не се случи това, до края на месец юни клубът трябва да изплати текущите си задължения, тъй като сме под мониторинг от УЕФА и има доклад на всеки три месеца.

Снимка: bTV

Тези задължения бяха натрупани по време на извънредното положение, когато заради блокираните сметки на генералния ни спонсор, клубът забавяше плащанията си.

Трудно е да се определи точната сума, но тя е шестцифрена и не е малка. Ако не се изчисти за две седмици, то клубът ще изгуби своя европейски лиценз.

Левски има шанс да се отърве от всички зависимости, това е причинита да се съглася да стана част от Надзорния съвет. Феновете сякаш се успокоиха, когато акциите отидоха в Наско Сираков. Помислиха, че идва някой с готов план, с готова уговорка, но такова нещо няма.

Предстоят много битки преди да се измъкнем от тази ситуация. Доколкото съм наясно, няма подготвен задкулисен вариант, който да реши проблема.

В дългосрочен план картината не е чак толкова черна. Всяка една позиция за реклама е напълно отворен, както по стадиона, така и по екипировката. Има потенциал в това, ако фирмите повярват, че Левски е тръгнал по нов път.

Краткосрочният проблем е как това може да се случи до края на сезона.

Ясно е, че в даден етап клубът отново ще има голям спонсор със сериозен договор. Въпросът е дали този спонсор държи акциите. До този момент това винаги бе проблем", заяви Ганев.