Със заповед на министъра на младежта и спорта - Весела Лечева, ще се създаде комисия, която да изготви проект за отдаването на концесия на стадион "Георги Аспарухов" и прилежащите му площи.

Комисията, която ще е с участието на Областната администрация на област София, ще организира и проведе подготвителните действия, за откриване на процедура за въпросната концесия.

Именно концесията на стадиона се смяташе, че е едно от условията, при които кандидат купувачът "Юнайтед Груп" ще придобие мажоритарния пакет акции на Левски. Неведнъж в последните седмици хора от "синьото" ръководство призоваваха да се задействат тези процедури, за да може клубът да получи своя стадион на дългосрочна концесия.

Очевидно намерението на процедурата е при влизането на евнтуален нов собствнеик, той да може да построи нов и модерен стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

В същото време от Левски най-накрая излязоха с официална позиция около скандала с контролите на тима в Дубай.

Първата от тях е днес от 16:30 часа срещу местния Ал Насър, като проверката няма да се предава по телевизията

"По изричното желание на съперника двубоят няма да има телевизионно излъчване. Подробности от срещата очаквайте в официалния сайт на "ПФК Левски" и в социалните канали на клуба", написаха от клуба.

"Сините" обаче продължават да пазят мълчание относно трите скандални проверки срещу руски тимове. На 17 януари тимът на Мъри Стоилов ще мери сили с Краснодар, след което са предвидени спаринги със Спартак Москва и Урал.

Тези мачове няма да бъдат предавани по телевизията заради санкциите, наложени срещу Русия. Освен това, голяма част от феновете на Левски също се възпротивиха срещу тези 3 мача.

От щаба на "сините" обмислят да замажат конфузната ситуация с варианти или тимът да играе с жълти гащета, като по този начин екипът символизира знамето на Украйна, или в началото отбора на излезе с транспарант "Не на войната". Официална информация обаче все още липсва.

На този етап другите два мача - с ФК Рига от Латвия на 25 януари и малайзийския ФК Джохор, ще бъдат излъчени по българска телевизия.