Неочаквано и непопулярно у нас, Левски обяви официално сумата, която ще получи от трансфера на Давиде Мариани в клуба от ОАЕ - Шабаб ал Ахли.

Това не е обичайна практика за българските клубове, но съвпада с афишираната политика на пълна откритост и прозрачност на работа на "Герена" след смяната на ръководството в клуба.

"Днес полузащитникът Давиде Мариани премина официално в тима на Шабаб Ал Ахли, като в резултат на сделката в касата на Левски ще постъпят 1 417 000 евро", гласи съобщението в сайта на "сините".

Следват слова на благодарност към швейцареца, който е доказал своята отдаденост на каузата за периода си в клуба. Предлагаме ви само завършека:

"Благодарим ти, Давиде! Вярваме, че те очакват нови успехи! Вярваме, че ще постигнеш всичко, което поискаш, защото ти си пример за това, че трудът се отпалаща! На "Герена" винаги ще има място за теб... Ти оставаш част от голямото "синьо" семейство!"

В същото време Мариани бе представен и даде първото си интервю като играч на Шабаб Ал Ахли Дубай.

"Изобщо не съм се замислял дали да приема офертата, защото клубът е с прекрасна репутация - каза халфът. - Всичко е организирано много професионално и това ме спечели. Вече искам да играя за новия си отбор и да постигна много успехи.

Обещавам да дам най-доброто от себе си за постигане на целите, поставени пред клуба."

Давиде подписа своя договор в ОАЕ, след което замина за Испания, където Шабаб Ал Ахли е на подготовка.