Дубайският Гълф Юнайтед ще бъде съперник на "Левски" в последната контрола на "сините" от лагера им в Обединените арабски емирства. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в 9:00 сутринта българско време на 31 януари (вторник), а на следващия ден столичани се прибират в България.

"Орлите" от Гълф Юнайтед имат едва четиригодишна история - клубът е създаден през 2019 година и играе в трета дивизия на ОАЕ. Треньор на отбора е англичанинът Стивън Тейлър, а в състава на клуба има общо десетима негови сънародници.

Основният спонсор на "Левски", Palms Bet, отново преведе предварително пари на клуба. Причина за това бе неотложно плащане, за което "сините" не са имали нужните средства. Така за втори път в рамките само на последните два месеца компанията осигурява финансова инжекция за столичния тим.

"Ръководството на ПФК Левски благодари на Palms Bet за допълнителната финансова помощ от 83 хиляди лева, която бе преведена днес към клуба.

На среща в неделя, 29 януари, в Дубай г-н Мило Борисов е потвърдил допълнителен аванс по един от договорите на ПФК Левски, с цел поемане на неотложни плащания.

С превода от днес общата сума, авансирана през месец януари от Palms Bet към ПФК Левски надхвърли 500 хиляди лева, а заедно с авансите през месец декември сумата възлиза над 860 хиляди лева за последните два месеца", съобщиха от клуба.