Левски официално представи бразилеца Роналдо като свое ново попълнение.

Още преди два дни трансферът се смяташе за сигурен, а днес от клуба офиицално обявиха, че офанзивният играч, който може да играе както като крило, така и като нападател, е подписал договор за три години.

Безспорно любопитен трансфер най-вече заради името на 21-годишния играч, който по всяка вероятност е кръстен на своя сънародник Феномена, който по онова време правеше фурор по европейските терени.

"Синият" Роналдо, чието цяло име е Роналдо Сесар Соареш дос Сантош, играе както като крило, така и на позицията нападател, като със сигурност целта на идването му на "Герена" е да увеличи конкуренцията в тези позиции, където почти целият пролетен полусезон бе изигран от едни и същи играчи.

Още с началото на подготовката Станимир Стоилов ясно заяви, че ще търси играч на подобна позиция и с такива характеристики, като очевидно Роналдо е неговият избор.

21-годишният играч идва от тима на Баия, за когото от началото на сезона взе участие в четири от 11-те двубоя в Серия "Б". Във всички от тях Роналдо влизаше като резерва.

През миналата година обаче той има 16 двубоя в бразилския елит, отново с тима на Баия. Освен това той е играл и за родния си Сао Каетано.

Роналдо ще е третият бразилец в Левски, след като през зимата Стоилов привлече Цунами и Уелтън, който веднага се наложиха по левия фланг на състава му.

Цунами се понрави с изявите си като ляв краен бранител, а Уелтън се оказа истинско попадение, като бе безспорно най-опасният играч на Левски в офанзивен план през успешната за тима пролет, в която бе спечелена Купата на България.