Левски осъществи още един изходящ трансфер, като клубът официално продаде бразилецът Дарлан в Китай.

Сделката се очакваше да стане факт още преди седмица, но едва днес "сините" обявиха официалната продажба на пореден свой играч.

Дарлан преминава в тима на Ухан Три Таунс, като макар сумата да не се споменава, по непотвърдена информация тя е около 650 000 евро.

25-годишният бразилец пристигна на "Герена" от Гремио през лятото, като изигра 18 мача и вкара един гол, а истината е, че той определено не се запомни с особено силни мачове и зашеметяващи изяви.

И докато продажбата на играчи като Уелтън и Роналдо бе напълно очаквана, то тази на Дарлан определено идва като изненада, но по-скоро приятна такава за Левски.

Така само в рамките на месец Левски все 2,8 милиона евро за Уелтън, 2 милиона евро за Роналдо, 100 хиляди евро за Жереми Петрис, както и 650 хиляди за Дарлан.

Според "Тема Спорт", ръководството на клуба възнамерява да използва почти 100% от тези средства за погасяване на главницата към НАП, а именно това е най-сериозният проблем, тегнещ над Левски в момента.

Клубът дължи около 10 милиона лева към НАП, а около 4 милиона от тях са лихви към главницата. Именно погасяването на главницата е първата сериозна крачка към финансовото стабилизиране на "сините".