Отборът на "Левски" официално се раздели с италианския си треньор Делио Роси.

Начело на "сините" по всяка вероятност ще застане словенецът Славиша Стоянович, като той ще бъде представен във вторник 31.07 от 10:30, а час по-късно ще изведе футболистите за първа тренировка.

Италианецът Роси бе освободен от ангажиментите си с "Левски" след провала в Лига Европа срещу "Вадуц", но в продължение на седмица, той така и не бе официално уволнен.

Двете страни не можеха да се споразумеят за парите, които Роси трябва да получи, заради това, че е освободен от поста си при оставащи 11 месеца до края на договора му.

В крайна сметка явно двете страни са постигнали договорка и Роси вече не е част от "Левски".

Заедно с Роси от "Герена" си тръгват помощниците му Феделе Лимоне, Матия Винченци и Доменико Ботичела.

В щаба на новия треньор Славиша Стоянович ще влязат добре познатите на "Герена" Асен Букарев и Валентин Захариев, както и двама специалисти от бивша Югославия, които Стоянович ще доведе със себе си.

Делио Роси застана начело на "сините" през август 2017-а. Той завърши на трето място в първенството с огромна разлика зад "Лудогорец" и ЦСКА, загуби финала за Купата на България от "Славия" след изпълнение на дузпи и отпадна позорно от "Вадуц" в първия предварителен кръг на Лига Европа.

В мачът срещу "Черно море" от втория кръг на Първа лига в понеделник, "Левски" ще бъде воден от Тодор Симов, който изведе тима до драматична победа над "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в първия кръг от шампионата.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/3273-54403/023200