Двама български национали и един на Ирак са основни трансферни цели на "Левски".

Още преди дни се заговори за евентуалното привличане намладия Светослав Ковачев, който е собственост на Лудогорец.

През последната година той игра под наем в Арда, но няма да продължи престоя си в Кърджали. В същото време договорът му с Лудогорец свършва през лятото, а Ковачев е отказал да подпише нов, защото не смята, че ще получи шанс при разградчани.

Заради отказът му съществува вариант Ковачев да бъде пратен във втория тим на Лудогорец за следващите 6 месеца, вместо да бъде пуснат от ръководството да търси своето развитие в друг клуб.

Според "Мач Телеграф" вариант за "Левски" е и централният защитник Кристиан Димитров. Той бе основна трансферна цел на Славиша Стоянович при предишния му престой в клуба, а сега се отваря нов шанс за привличане на бранителя.

Той е част от хърватския гранд Хайдук (Сплит), но петото място и слабото представяне на целия отбор, ще доведат до масова чистка в следващите дни, като Димитров ще е един от изгонените играчи.

Димитров бе твърд титуляр за България през последните месеци, като не пропусна нито минути от шестте мача в Лигата на нациите.

Третото спрягано име за "Левски" е националът на Ирак - Ребин Сулака. Към доскорошния бранител на Арда дори има официално отправена оферта.

Иракчанинът не продължи договора си с Арда заради разминавания във финансовите параметри между двете страни.

Според "Тема Спорт" Сулака първоначално е имал сериозни претенции и към Левски. "Сините" са отправили по-скромна оферта от първоначалното желание на играча, като се надяват на отговор в близките дни.