Левски става първият български футболен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове

На 11-ти април Левски съвместно с ESL - една от най-големите esports компании в света, стартира първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на Левски по FIFA20.

Двамата победители в турнира пък ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове. Така Левски се превръща в първия български футболен и професионален спортен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове и гейминга.

Стартът на проекта е провокиран от желанието на клуба за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния ни капитал - публиката, както на терена, така и извън него. "Можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен", пишат от Левски.

Турнирът, който стартира на 11-ти април и вече е с отворено записване на esl.gg/levskisofia-goes-esports, ще се проведе в три кръга - две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо. В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април.

Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол. В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP-ложата на стадион "Георги Аспарухов", както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор - Симеон Славчев.