Футболен клуб "Левски" отбеляза своята 109-годишнина. Изпълнителният директор Даниел Боримиров присъства на събитието в градинката до столичното 22-ро училище, но там не бе Наско Сираков. Мажоритарният собственик на клуба не е особено долюбван от феновете след раздялата със Станимир Стоилов.

"Г-н Сираков имаше ангажимент и още вчера ми сподели, че няма да бъде в София. Г-н Сираков има основателна причина да не бъде днес тук. Не мисля, че всичко, което се случва в клуба, трябва да бъде изнасяно пред медиите. Искам да честитя празника на всички българи и левскари. Поддържам комуникация с доста от феновете. Някои ни подкрепят, други - не, но повечето ни подкрепят. Разбира се, че плащаме задълженията си към НАП, както сме се разбрали. Надявам се в скоро време да разберете кой ще бъде новият треньор. Работи по всичко, както и по селекция", заяви Боримиров, 

Бившият изпълнителен директор Ивайло Ивков също се появи - в компанията на баща си Кирил Ивков, който е легенда на "сините". Тодор Батков, който преди години бе собственик на "Левски", присъства.

Там бяха и Елин Топузаков и футболистите от представителния тим на столичани.

Снимка: БТА

"Днес отброяваме 109 години от онзи паметен за всички ни момент, в който група ентусиасти поставят началото на нашата вековна любов - футболен клуб Левски.

109 години, в които съхраняваме паметта, следвайки примера на легендите, които създадоха мита за величието на футболната игра. 109 години, в които името ни задължава.

Честит празник, левскари", написаха от клуба на официалната си уебстраница.

Днес, по случай 109 години Левски, в официалния магазин на клуба на "Герена" феновете ще могат да се срещнат и да вземат автографи от Хосе Кордоба и Билал Бари (от 13 до 14 часа), както и от Пламен Андреев и Патрик-Габриел Галчев (от 14 до 15 часа)", обявиха от клуба