Близнаците Борислав и Радослав Цоневи отново ще заиграят рамо до рамо в родния си "Левски".

Вчера Борислав бе играч на мача и вкара победното попадение за 2:1 над Етър, а днес стана ясно, че брат му Радослав също ще се завърне на "Герена".

Новината съобщи италианският му клуб Лече. Радослав Цонев ще пристигне в "Левски" без трансферна сума, но Лече си запазва сериозен процент от евентуалната следваща продажба на играча.

Ради Цонев е юноша на "сините", като има 58 мача за тима. Освен това той е играл за Ботев (Враца), както за италианските Лече, Витербезе и Монополи.

Във Витербезе той играеше заедно с друг завърнал се "син" юноша - Живко Атанасов, който пък вчера вкара първото попадение в мача срещу Етър.

Радослав Цонев изрази желание да се завърне на "Герена" още преди няколко седмици. Финансовата криза в клуба принуди ръководството в лицето на Наско Сираков да предприеме трансферна политика, насочена към връщане на "сини" кадри, които са готови да играят за родния си тим срещу доста по-скромни заплати от тези, които са раздавани на "Герена" в последните години.

"Много се радвам, че се завръщам в Левски. Ситуацията е много труднa, но всички знаят, че този клуб е в сърцето ми. Много съм мотивиран да помогна на отбора и съм оптимист, че на "Герена" нещата ще се оправят.

Радвам се, че отново ще играя и с брат ми Борислав. Щастлив съм, че вчера той вкара гол и най-накрая Левски победи пред своята страхотна публика. Той го заслужава, тъй като знам колко труд е хвърлил през годините.

Много по-зрял съм, като вече не съм онзи юноша преди години. Идвам, за да се наложа и да помогна на Левски.

Винаги съм мечтал за трофеи със синята фланелка, но първо да изградим отбор, след което ще мислим да прекъснем дългата серия без отличие", каза Цонев пред "Спортал".