УЕФА наложи тежка глоба на Левски за провинения по време на реванша с със северномакедонския Шкупи в София.

В онзи мач "сините" победиха драматично с 1:0 в късен гол и се класираха напред в Лигата на конференциите, но поведението ан феновете им носи обща санкция от 38 750 евро.

Почти половината глоба е заради провокативни съобщения от феновете с политически послания. Другите са за хвърлени бомбички и предмети, а голяма част е заради наличието на много хора по пътеките на стадиона.

Ето какво написаха от Левски:

15 000 евро за провокативни и агресивни съобщения

2 000 евро за пиротехника и бомби

9 750 евро за хвърляне на предмети към терена

12 000 евро за наличието на хора по пътеходите на стадиона

Припомняме, че след първия двубой със същия съперник в Северна Македония клубът бе глобен в размер на 40 000 евро. Тогава глобата беше наложена заради скандирания на расистка и етническа основа, както и заради ексцесиите, които се случиха в сектора за привърженици на Левски. С това общото наказание за клуба от участието в Европа до момента наближава 80 000 евро.

Използваме повода да призовем още веднъж всички "сини" привърженици да подкрепят безрезервно клуба, но без никакви прояви на расизъм, ксенофобия, политически лозунги или забранени символи и пиротехника. Клубът е с условно наказание за частично затваряне на стадиона, което би ни лишило както от вас, верните ни фенове, така и от така необходимите за клуба финансови постъпления. Бъдете разумни и подкрепяйте Левски само с позволени средства. Нека сътворим поредния празник, до който достигнахме с неимоверни общи усилия - отбор и фенове", написаха от Левски.