Настоящият отбор на “Левски”, спечелил Купата на България преди дни, ще се изправи срещу Дрийм тима на Станимир Стоилов от 2006 година. Това ще се случи на 24 май и ще бъде подарък за феновете на тима по случай 108-годишнината от създаването на столичния тим, пише “Тема спорт”.

Така отборът отпреди 16 години, написал златни страници в клубната история, ще се изправи срещу сегашния такъв, който обедини цялата “синя” общност в борбата за спасение на вековния клуб. През 2006 година, отново с Мъри начело и Наско Сираков в ръководството, “Левски” стигна до четвъртфинал в Купата на УЕФА и игра в груповата фаза на Шампионската лига.

Очаква се легендите да бъдат предвождани от Даниел Боримиров и Елин Топузаков, като в състава ще се включат още Димитър Телкийски, Христо Йовов, Живко Миланов, Валери Домовчийски, Емил Ангелов, Милан Коприваров, Георги Сърмов, Веселин Минев, Николай Димитров, Мариян Огнянов, Божидар Митрев и Лъчезар Балтанов. Георги Петков също е получил покана, макар да не е в отлични отношения с феновете.

Чужденците Игор Томашич, Лусио Вагнер и Седрик Бардон също се очакват на “Герена”, а все още не се знае дали Ричард Еромоигбе ще присъства.

Празненствата ще започнат още сутринта на Могилката до 22 училище, където е създаден “Левски” през 1914 година.