Трима основни играчи подписаха нови договори с "Левски" най-после, след като предишните им контракти изтекоха на 1 юли. Борислав и Радослав Цоневи, както и нападателят Андриан Краев, ще останат в клуба още година.

И тримата не си тръгнаха, въпреки че не бяха получавали пари от месеци, като продължиха да тренират и да чакат предложението на ръководството.

Изпълнителният директор на клуба Павел Колев разясни след срещата на Управителния и Надзорния съвет днес, че Общото събрания на "Левски" ще е на 31 август от 11 часа. От утре той вече няма да е на поста, след като предизвестието за неговата оставка изтича. Колев препоръча Константин Баждеков за свой заместник.

Ето какво каза бившият журналист след срещата:

"Няма съществена промяна по финансите. Може да се обърнем назад и да кажем, че сме обслужили всички задължения към наши бивши футболисти. Левски може да гледа напред. Голяма част от заплатите на настоящите футболисти са изплатени. Бивши треньори на влизат в тази графа. С тях ще се разговаря за споразумения. Ще гледаме спокойно напред и за по-широко сътрудничество с Palms Bet.

По-конкретно по футболните въпроси трябва да ви отговори друг. Имаме необходимия брой професионални футболисти. Няма пречки. Спортно-технически не е в моята компетенция. Стана дума за нови футболисти, коментирано е. Когато има яснота, ще бъдете информирани веднага.

Тези 2,5 години си ги броя за 20 трудов стаж. Истинско чудо е, че Левски го има. Знаем на кого се дължи. Това е клуб, който има уникална идентичност. Няма аналог в България. Най-лошото е зад гърба ни. Може да се гледа с оптимизъм. След период на стабилизация Левски ще се върне там, където му е мястото - на върха.

Разговори със спонсори има. Някои са доста конкретни. Основно търсехме стратегически инвеститор за клуба, както и рекламни партньорства. Това са различни неща. Спрямо рекламните партньорства оценката за свършеното е най-много добър 3.50. Беше извършен огромен обем от работа. Бъдещето на Левски е добро. Спокоен съм. Смятам, че най-лошото мина."