Левски завърши 1:1 със Спортист (Своге) в контрола на тренировъчното игрище на "Герена", която бе белязана от много тежка контузия на футболист на втородивизионния отбор.

Стефан Стефанов бе изнесен с линейка към болницата с фрактура на десния крак след тежко влизане на вратаря на "сините" Иван Андонов.

Предзи това Уелтън вкара за домакините, а Спортист изравни чрез Владимир Семерджиев.

"Съжаляваме за контузията. Тези неща се случват и дай Боже бързо да оздравее момчето.

Иван направи двойна грешка - неправилно позициониране и остро влизане в контролен мач. Сигурен съм, че не е искал да го контузи", каза след края Станимир Стоилов, треньорът на Левски. 

Часове след края от клуба пожелаха бързо възстановяване на халфа на Спортист Стефанов. Ръководителите на гранда обявиха, че ще поемат разходите по лечението на играча.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски пожелават бързо възстановяване и завръщане на терена на полузащитника на Спортист (Своге) Стефан Стефанов, който получи контузия по време на контролната среща между двата отбора.

ПФК Левски ще поеме разходите по операцията и възстановяването на Стефан Стефанов", написа в декларация столичният клуб.